contact

Entrada 100 (co Werkplaats Architecten)
1114 AA Amsterdam

+31 (0)6 28345229

mengen en loslaten

heesterveld

Onze tweeledige visie voor dit prijswinnende herontwerp van het woonblok Heesterveld in de Amsterdamse Bijlmermeer is ‘mengen en loslaten’.
Eén van de bestaande blokken maakt plaats voor een nieuw gebouw, dat gestoeld is op principes van intensief ruimtegebruik en het mengen van functies. Het biedt de zo felbegeerde VINEX woonhuizen met eigen achtertuin en parkeerplaats, maar op 20 meter hoogte, duidelijk gescheiden van al het openbare niemandsland eromheen en bovendien met een spectaculair uitzicht. Eronder ligt een subtropisch zwemparadijs: een bron van collectief vermaak en levendigheid in de buurt.
De rest van het complex wordt omgevormd tot een landgoed voor een creatief collectief: de Heesterveld Vrijplaats. De kansen hiervoor worden onderbouwd door middel van een serie interviews met professionals en ervaringsdeskundigen. Wordt het een succes, dan is de betekenis daarvan voor Zuidoost van onschatbare waarde: cultureel, maatschappelijk, maar ook economisch.

‚Äč

INFO

locatie: Amsterdam Zuidoost

programma: woningen, parkeren, zwembad, broedplaats

oppervlakte: 25000 m2

status: winnend plan prijsvraag 2007

opdrachtgever: NAI / Ymere

ontwerpteam: Micha de Haas, Arjan Dubois

extra

Winnend ontwerp NAI-Ymere Stimuleringsprijsvraag 2007