goudenhuis01
goudenhuis02
goudenhuis03
goudenhuis04
goudenhuis05
goudenhuis06
goudenhuis07
goudenhuis08

het gouden huis

fonkelend middelpunt

Het relatief nieuwe centrum van het jonge dorp Houten ondergaat een metamorfose. Als onderdeel van dit proces hebben wij voorgesteld om een paviljoen op het marktplein te realiseren. Het plein wordt begrensd door gebouwen van een magere kwaliteit en het paviljoen wordt letterlijk en figuurlijk beschouwd als een edelsteen die ingelegd is in het oppervlak van het marktplein.
Het programma bestaat uit een bar, een restaurant en ontmoetingsruimten verdeeld over drie verdiepingen en verbonden door ruimtelijke vides. Het gebouw is integraal ontworpen samen met een nieuwe brug en een terras. Het is vormgegeven als een sculpturale gouden massa opgebouwd uit honderden driehoekige glanzende facetten.

INFO

locatie: Houten

programma: restaurant, conferentiezaal

oppervlakte: 370 m2

status: opgeleverd 2009

opdrachtgever: Ovile BV

ontwerpteam: Micha de Haas, Olivier Ebben

fotografie: Willem Franken

extra

Bijzonderheden

contact

Entrada 100 (co Werkplaats Architecten)
1114 AA Amsterdam

+31 (0)6 28345229